dilluns, 4 de març del 2013

Cantata 20è aniversari de l'ACEM: El nen enamorat de la Lluna

Enguany es celebra el 20è aniversari de l'ACEM, l'Associació Catalana d'Escoles de Música, a la qual l'EMM d'Olesa està associada.

Una de les activitats promogudes per l'associació és la reunió de diverses escoles un cop l'any per a la interpretació conjunta d'una cantata infantil. Si bé, normalment les escoles es reuneixen per regions, aquest any, i donada la significació de l'efemèride, la reunió és a nivell de tota Catalunya. 




Pel 15è aniversari, ja es va celebrar un macro espectacle al Palau St. Jordi de Barcelona amb la reunió de tots els instrumentistes i cors de les escoles associades a l'ACEM. Aquesta vegada, l'espai serà el Forum de les Cultures de Barcelona, la data el proper 17 de Març i els protagonistes seran els més petits, el alumnes d'entre 4 i 8 anys. Només de la nostra escola ja hi participen més de 100 alumnes.


Però la cantata d'aquest any toca molt d'aprop a l'escola, no només per la participació d'aquests cantaires...

L'autor del text és en Manel Justicia, autor també de Florinda, La Vaca Pallassa, però voldriem destacar que la música ha estat encarregada per l'ACEM a en Xevi Matamala, professor de bateria i combos i director de la batucada de l'EMM d'Olesa. Com l'any passat, text i música s'editaran en un llibre que contindrà el conte, el cd amb l'enregistrament i les partitures de les cançons. Aquest llibre es presentarà el dia de l'estrena. 

La relació de la Cantata amb l'escola continua doncs ja que l'autor n'és professor, s'ha centralitzat el treball musical a l'EMM d'Olesa amb altres professors i alumnes de l'escola que han participat activament en l'enregistrament del Cd. A banda del mateix Xevi que hi toca la bateria, també hi toquen en Manel Ruiz i en Jordi Ruiz, professors de piano i baix respectivament; l'Óscar Latorre, alumne de l'escola hi toca la trompeta; per últim, un conjunt d'alumnes hi ha enregistrat les veus sota la direcció de la Roser Cascante, professora de cant i sensibilització.

L'enregistrament es dugué a terme fa unes setmanes a les instalacions i en colaboració amb l'ESMUC, l'Escola Superior de Música de Catalunya, que va cedir l'espai i el material tècnic per a erealitzar-la i va gestionar el treball dels alumnes de Sonologia.  





Aquesta és una imatge de l'enregistrament a la Sala de Cor de l'Escola Superior.

Falten dues setmanes per a l'estrena però en Xevi ens ha deixat una còpia del Cd en primicia per a que escolteu la feina d'aquests alumnes i professors i gaudiu d'uns petits avançaments del que podreu sentir el proper dia 17 !!




Per acabar, aprofitem per donar alguns apunts logístics per als pares implicats:

  • L'anada a Barcelona es farà a nivell particular. 
  • Degut a la quantitat d'alumnat, es faran 3 sessions. La nostra escola participa a la 3ª sessió a les 16:30h.
  • L'espai del Forum és a l'aire lliure, en cas de pluja ja s'explicarà el pla alternatiu.
Moltes gràcies a tots per la vostra participació i esperem que sigui tot un èxit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada